injectieGriepvaccin beschermt tegen hartinfarct

De jaarlijkse griepprik beschermt tevens tegen hartaanvallen, zo blijkt uit een nieuwe studie. Hoe eerder in het seizoen de spuit gegeven wordt, hoe groter de bescherming. Het risico op een hartaanval verminderde met 19 procent bij degenen die een vaccinatie kregen. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Lincoln na analyse van meer dan 78.000 mensen in Wales en Engeland.

Oorzaken

“De bevindingen versterken het vermoeden dat vaccinaties gunstig zijn”, reageert cardiologieprofessor Krumholz. “We raden griepprikken aan voor mensen met hart- en vaatziekten of bij personen met een verhoogd risico op cardiovasculaire problemen. Een infectie kan inwendige ‘plaques’ , aangroeisels van vetten aan de binnenkant van de slagader, aanwakkeren. Deze veroorzaken verstoppingen waardoor een hartaanval kan ontstaan. Griep verhoogt tevens de ontstekingswaarden in het lichaam, wat alweer een hartaanval kan uitlokken. Met een griepprik worden deze oorzaken weggenomen”.

De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in the Canadian Medical Association Journal. (lvl)

 

Volg ons ook op


Mijn Persoonlijk
GezondheidsDossier

Radio Bontekoe het geluid van Hoorn e.o.

Met de Med1Pas heeft u uw medische gegevens altijd bij de hand. Ga veilig de deur uit met deze compacte pas, waarop uw medische gegevens in 6 talen zijn vertaald. Ideaal voor op reis en voor onderweg!


Hier sporten wij


Elke donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur zijn wij aanwezig in de mooie sportzaal van MFA de Kreek, Meetketting 1-3, 1689 XD ZWAAG.


Wat cardiologen zeggen

Na een hartinfarct neemt het slagvolume af, het hart heeft het moeilijk. Het goede nieuws: de pompfunctie kan na een infarct door training sterk verbeteren. Patiënten zeggen door (aangepast) te blijven sporten na de officiële revalidatie, "een conditie te hebben als nooit eerder". 
De angst voor een nieuw infarct verdwijnt en het levensgeluk neemt toe.