Dag van de chronisch zieken

beweegdag-in-de-kreek-met-peter-wiedijk

Vrijdag 18 november 2016 werd in De Kreek de jaarlijkse dag voor de chronisch zieken gehouden. Een evenement waar zo’n 200 mensen uit Hoorn e.o. aan deelnamen. Chronische zieken en hun mantelzorgers kregen informatie aangereikt over ziekten als COPD, hart- en vaatziekten, diabetes en dementie. De rode draad in alle informatie was dat bewegen een positieve invloed heeft op het verloop van de aandoening. Evenals andere jaren gaf Olga Commandeur weer een korte beweegles, waar velen aan deelnamen.
Onze sportleider Peter Wiedijk gaf een korte workshop over bewegen. Op zijn enthousiaste wijze vertelde hij over het nut van bewegen en spoorde hij de deelnemers aan om oefeningen te doen met een bal, maar hij liet hen ook kennis maken met hoe je goed kunt lopen achter de rollator en dat alles gericht op het in conditie houden van het lichaam. Want leven is bewegen en bewegen is leven is het motto!
Naast de workshops waren er ook stands van organisaties die op een of andere manier betrokken zijn bij de chronische ziekten. Zo had ook onze sportgroep ‘Pak van mijn hart’ een informatiestand waarin we belangstellenden vertelden hoe goed het is om te sporten voor mensen met een hartaandoening. Naast persoonlijk contact, waarbij we enthousiast vertelden over onze sportgroep, deelden we ook folders uit met een tegoedbon voor één keer gratis sporten. En nu maar hopen dat een aantal mensen de weg naar De Kreek op de woensdagavond kunnen vinden.

Jim Komijn

Sport in beeld
Foto’s: Willem Smit

modernematerialen4

eerstdewarmingup4

danvolleybal4

ofbadminton4

ofoefeningen4

Volg ons ook op


Mijn Persoonlijk
GezondheidsDossier

Radio Bontekoe het geluid van Hoorn e.o.

Met de Med1Pas heeft u uw medische gegevens altijd bij de hand. Ga veilig de deur uit met deze compacte pas, waarop uw medische gegevens in 6 talen zijn vertaald. Ideaal voor op reis en voor onderweg!


Hier sporten wij


Elke donderdagavond van 19:30 tot 20:30 uur zijn wij aanwezig in de mooie sportzaal van MFA de Kreek, Meetketting 1-3, 1689 XD ZWAAG.


Wat cardiologen zeggen

Na een hartinfarct neemt het slagvolume af, het hart heeft het moeilijk. Het goede nieuws: de pompfunctie kan na een infarct door training sterk verbeteren. Patiënten zeggen door (aangepast) te blijven sporten na de officiële revalidatie, "een conditie te hebben als nooit eerder". 
De angst voor een nieuw infarct verdwijnt en het levensgeluk neemt toe.